Tanker fra oss bak NT

- Hva vil "Industri 4.0" bringe?15.03.2020-Teknologisk gründer ideer03. Nov. 2017-Teknologi på forsvarlig måte.02. Nov. 2017-Kreativitet for teknologien01. Nov. 2017-Kan teknologien hjelpe eleven til å motivere seg?31. Okt. 2017-
Ny Teknologi! Hva betyr det for oss?

Skrevet av: Torbjørn Jacobsen
30. Mar. 2017

Begrepet "Ny teknologi" er noe man raskt kan gjøre noen refleksjoner om, men om vi drøfter med kollegaer, elever eller andre, mener jeg vi raskt kan få forskjellige formeninger om hva "ny teknologi" egentlig betyr.

Det finnes nye teknologiske produkter som er helt nytt, men det finnes også et teknologisk produkt som er fornyet og forbedret i forhold til hvordan produktet tidligere har vært. Det finnes eldre teknologi som er utarbeidet på nytt som gjør dagens arbeid og utfordringer lettere enn om vi skulle benytte det samme eldre produktet.

Vi kan nevne mange forskjellige sider, oppfatninger, refleksjoner og tanker rundt hva egentlig "ny teknologi" er.

Hvor viktig er det å forstå hva "ny teknologi" betyr?
Det er et teknologisk produkt som lanseres på markedet som er nyere enn det har vært tidligere. Om det er revolusjonerende nytt eller om det er en nyhet av et allerede innarbeidet produkt er ikke avgjørende. Det som er viktigere for oss å se på som et nytt teknologisk produkt, er om det er noe vi kan med fordel benytte og som vil gi verden en bærekraftig utvikling og vil lette våre gjøremål mere enn de gjorde igår.